DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KOVOSVIT MAS BUDE I VE ZNAMENÍ POMOCI POSTIŽENÝM POVODNĚMI

Datum zveřejnění: 06.06.2013
Jeden z největších jihočeských podniků KOVOSVIT MAS, a.s. otevře své brány široké veřejnosti.

Dne 8. června 2013 budou moci návštěvníci zhlédnout nejen zajímavosti z výroby obráběcích strojů, ale navštívit bohatý kulturní program, který bude i ve znamení pomoci postiženým oblastem na jihu Čech.

„Součástí Dne otevřených dveří KOVOSVITU bude i dobročinnost ve prospěch postižené oblasti našeho regionu. Chceme tak reagovat na aktuální povodňovou situaci a být nápomoci při obnově některých vytipovaných lokalit,“ reaguje na situaci v táborském regionu Martina Šímová z marketingového oddělení. „Vedle dobrovolného vstupného pro klienty ze Stacionáře Klíček – Záluží bude mít možnost každý návštěvník akce přispět finančním darem postiženým oblastem v našem regionu. V současné době jednáme se starostou Sezimova Ústí, kam případné finanční prostředky budou směřovat,“ pokračuje Martina Šímová.

Den otevřených dveří se stal již tradicí, i když vzhledem k povodňové situaci museli organizátoři akce odpolední program KOVÁK FEST přesunout do prostor přímo před sídlo KOVOSVITU v Sezimově Ústí.„Pro návštěvníky se nic nemění, program zůstává stejný, jen místo konání se změnilo,“ vysvětluje Martina Šímová.

Celodenní program tak začne v sobotu dopoledne od 9.00 hodin přímo ve výrobě. Návštěvníci budou mít jedinečnou možnost vidět v reálných podmínkách nejnovější technologie obráběcích strojů a zajímavou expozici z historie podniku, která má více než sedmdesátiletou tradici. Zaměstnanci KOVOSVITU také ukážou každému, kdo bude mít zájem, samotné obrábění a vysvětlí, že i obyčejné věci se bez obrábění neobejdou. Odpoledne, na akci nazvanou KOVÁK FEST, která se uskuteční od 13.30 hodin, pak vystoupí známé hudební skupiny jako například XINDL – X, RYBIČKY, JAKSI TAKSI a další.

Pro rodiny s dětmi je pak připraven skákací hrad a sportovní soutěže v podobě opičí dráhy, kdy každé dítě, které nasbírá dostatečné množství razítek, bude odměněno balíčkem sladkostí a potřebami, které jistě využije na kreslení nebo do školy.

Celá akce potrvá do pozdních večerních hodin a pro ty, kteří se rozhodnou strávit s KOVOSVITEM celý den je připraveno občerstvení v podobě chutných klobás, jihočeského bramboráku, cukrové vaty, alkoholických i nealkoholických nápojů a dalšího bufetu.

KOVOSVIT MAS, a.s. je společensky odpovědnou firmou, která vnímá veřejné dění v regionu a pravidelně přispívá na dobročinné projekty.