KOVOSVIT MAS, A.S. PODEPSAL ZÁSADNÍ DOKUMENT, KTERÝ POTVRDIL JEHO VÝZNAMNÉ POSTA

Datum zveřejnění: 10.03.2013

Na začátku měsíce března 2013 byl podepsán vedením KOVOSVITU MAS, a.s. zásadní dokument o spolupráci v rámci regionálního uskupení strojírenských technologií Ruské federace, který se týká výrobní činnosti KOVOSVITU MAS, a.s. v Rostovské oblasti.

Jedná se o smlouvu, která významně posílí jeho obchodní strategii a otevře nové možnosti pro realizaci a propagaci dobrého jména značky nejen v tomto regionu, ale v celé Ruské federaci. Smlouva byla podepsána na základě kladné zkušenosti ze spolupráce se skupinou MTE a KOVOSVIT MAS, a.s. To, že ruská strana měla a má zájem s touto tradiční českou strojírenskou firmou spolupracovat dokládá i pokračování v projektu založení moderního strojírenského podniku v Rusku, který nese název MTE KOVOSVIT MAS a nachází se právě v Azovu v Rostovské oblasti.

Zásadním výstupem této smlouvy je kooperace, která se bude týkat především engineeringu v oblasti strojírenských technologií, výroby obráběcích strojů v Rusku, technologického vybavení a metrologického zajištění, licenční výroby zahraničního zařízení, systémové integrace v oblasti strojírenských technologií, modernizace a oprav zařízení.

V Azovu začíná KOVOSVIT MAS, a.s. montovat dva typy obráběcích strojů. Do konce roku 2013 by pak měl kompletovat přibližně 15 strojů a v roce 2018 MTE KOVOSVIT MAS plánuje prodávat 340 obráběcích strojů ročně. Společný podnik buduje v Rusku také síť servisních a inženýrských středisek a v Azovu má, kromě montážního závodu, vzniknout časem i vlastní konstrukční středisko a divize engineeringu. KOVOSVIT MAS, a.s. také zvažuje vybudování předváděcího střediska v Azovu, ve kterém plánuje prezentovat svoji produkci a technologie obrábění.

Pro KOVOSVIT MAS, a.s. to znamená zásadní podíl na obnově strojírenské výroby v Ruské federaci a aktivní podíl na odborných činnostech, ve kterých je společnost jasným lídrem na strojírenském trhu.