Kovosvit MAS kritické období překonal, výroba i obchod jedou dle plánu

Datum zveřejnění: 05.04.2017
Po výrazném propadu prodejů a složité finanční situaci v roce 2016 se Kovosvitu MAS daří vrátit se v plné síle mezi špičkové výrobce kovoobráběcích strojů. Za první čtvrtletí roku 2017 Kovosvit MAS dosáhl obratu 330 mil. Kč a počtu prodaných strojů 67. Tato čísla dávají solidní základ pro splnění ročního obratu ve výši 1,6 mld. Kč. Po výrazném personálním posílení obchodního týmu se firmě podařilo v základních produktových řadách zcela vyprodat výrobní kapacity do konce prvního pololetí 2017.

„Důkazem dobré kondice společnosti je kromě personální stabilizace a obnovení kontaktů s většinou obchodních partnerů také dnešní světová premiéra nového stroje WeldPrint 5AX, stejně jako další novinky a inovace, jež v průběhu letošního roku představíme,“ říká Libor Kuchař, generální ředitel společnosti Kovosvit MAS.

Za předpoklady dalšího rozvoje společnosti lze považovat:

1) Rozvoj divize MAS AUTOMATION

2) Návrat na ruský trh

3) Rozvoj aktivit na trhu Evropské unie

Ve všech těchto bodech se podařilo dosáhnout výrazného pokroku, který se již projevil v nárůstu prodejů.

Významným stabilizačním faktorem je pro Společnost i trvalý převis poptávky po odlitcích ze slévárny Kovosvitu MAS. Společnost v současné době provádí organizační opatření pro zajištění nezbytné kapacity tak, aby byly schopna plnit požadavky svých zákazníků. Pro rok 2017 počítá s výrobou cca 9 000 tun šedé a tvárné litiny z čehož 80 % představují dodávky na náročné trhy EU.

Světová premiéra stroje WeldPrint 5AX

Společnosti Kovosvit MAS se zároveň daří v plné míře realizovat projekty technického rozvoje a rok 2017 je i díky tomu možné nazvat rokem inovací a nových výrobků. Z celé škály projektů je nutno zmínit zejména nový obráběcí stroj WeldPrint 5AX, umožňující hybridní výrobu kombinující operace obrábění a navařování kovu. Jedná se o první stroj v kategorii Hybrid Manufacturing vyvinutý plně v ČR. Na vývoji tohoto spolupracuje Kovosvit MAS s ČVUT.

Tento stroj bude podle plánů uvolněn k prodeji v průběhu roku 2018. V letošním roce se společnost soustředí na testování technologie na reálných aplikacích z průmyslu a zároveň hledá vhodné aplikace z řad svých zákazníků, pro které by mohla kooperačně vyrábět. Již nyní se rýsuje řada obchodních příležitostí, v nichž může Kovosvit MAS s tímto strojem uspět.

Kromě této unikátní technologie uvede Kovosvit MAS v letošním roce na trh také nové 5osé obráběcí centrum MCU 450, inovaci 3osého vertikálního centra MCV800 a inovaci univerzálního soustruhu MT550.

O společnosti Kovosvit MAS, a. s.

Společnost má téměř osmdesátiletou tradici ve výrobě a vývoji obráběcích strojů. Je nositelem mnoha ocenění za technický přínos ve vývoji obráběcích strojů v České republice. Svým výrobním sortimentem se orientuje hlavně na subdodavatele pro automobilový, energetický, letecký a strojírenský průmysl. Kovosvit MAS nabízí svým zákazníkům komplexní služby, individuální řešení, flexibilitu a výrobky té nejvyšší kvality. V září roku 2016 vstoupila do Kovosvitu MAS jako strategický investor společnost INDUSTRY INNOVATION. Přestože INDUSTRY INNOVATION spolupracuje s holdingem CZECHOSLOVAK GROUP, působí samostatně a není členem tohoto holdingu, do něhož nepatří ani organizačně ani z hlediska manažerských procesů.

Kontakt:

Andrej Čírtek, tiskový mluvčí INDUSTRY INNOVATION, a.s.