Kovosvit MAS má zajištěny peníze na mzdy zaměstnanců

Datum zveřejnění: 01.09.2016
Kovosvit MAS má zajištěny peníze na mzdy zaměstnanců – z účtu odejdou již dnes díky vstřícnému gestu NORDIC INVESTORS   Sez...

Sezimovo Ústí 31. 8. – Záchrana Kovosvitu se blíží. Díky dohodě se skupinou Nordic Investors budou vyplaceny červencové mzdy. Zároveň je domluven další úvěr na obnovení provozu firmy.

„Podařilo se to nejdůležitější – získat peníze na červencové výplaty zaměstnanců, které jim budou dnes zaslány na jejich účty. Do konce týdne má nový investor podle domluvy poskytnout provozní finance  i na plné obnovení výroby,“ říká mediální zástupce společnosti Kovosvit MAS Karel Samec. Podle něho budou pro základ úspěšné restrukturalizace firmy klíčové následující týdny: „Budeme potřebovat podporu obchodních partnerů i dalších subjektů.“

Finance poskytla skupina Nordic Investors.  „Kovosvit MAS má určitě skvělou budoucnost. Díky vlastnímu vývoji a dlouholetým zkušenostem patří v hi-tech obráběcích strojích mezi 6 největších výrobců na světě. Do potíží ji nedostaly problémy ve výrobě, ale přehnaná expozice na ruském trhu,“ uvádí Tomáš Otruba, zakladatel Nordic Investors, a dodává : „Poskytnutí financování je jen krokem číslo jedna k obnovení plného provozu, ozdravení firmy a  plánovanému převzetí firmy Kovosvit MAS skupinou Nordic Investors.“

Peníze na mzdy zaměstnanců a další financování poskytuje skupina Nordic Investors. Ta se soustředí zejména na tzv. distressed assets, se kterými mají klíčoví lidé skupiny dlouholeté zkušenosti. Jde o projekty, které mají například problémy s financováním. Strojírenství se tak stává další investiční oblastí Nordic Investors vedle informačních technologií a nemovitostí.

Více informací poskytnou:

Karel Samec