KOVOSVIT MAS NAVYŠUJE VÝROBU A PŘIJÍMÁ NOVÉ ZAMĚSTNANCE

Datum zveřejnění: 24.07.2015
Lídr ve výrobě obráběcích strojů v ČR jihočeský KOVOSVIT MAS plánuje letos dodat na trh 380 strojů. Nabízí proto až 100 pracovních míst převážně technického zaměření.

„Reagujeme na zvýšený zájem trhu o naše stroje, a proto třísměnný provoz ve výrobě rozšiřujeme o dvousměnný provoz v divizi montáží, kde probíhá finální stavba strojů. Tento proces musíme urychlit , abychom pokryli požadavky zákazníků,“ říká výrobní ředitel KOVOSVITU Aleš Jedlička. Otevření druhé směny vyžaduje vytvoření dalších 40 pracovních míst. „Intenzivně hledáme vyučené zájemce z oboru strojírenství. Zatím máme problém tento počet naplnit, jelikož na trhu práce technické profese nejsou,“ pokračuje výrobní ředitel. Podle jeho slov je dočasným řešením nábor agenturních pracovníků tak, aby mohl KOVOSVIT druhou směnu na montážích nastartovat.

Dalších 60 míst KOVOSVIT MAS nabízí technickým profesím napříč všemi strojírenskými obory. „Dlouhodobě poptáváme dělnické profese jako je slévač, obráběč, ale i středoškoláky z oboru programátor, technolog a vysokoškoláky - konstruktéry z oblasti strojní a elektro, “ říká personální manažerka KOVOSVIT MAS Gabriela Jeřábková. Přesto se postupně daří řešit personální situaci v konstrukci i v nově vzniklé divizi MAS HYDRO a odborníci se nabírají. „Předpokládám, že po prázdninách se situace ještě zlepší, jelikož hodně našich neobsazených pozic je vhodných pro absolventy, “ dodává Gabriela Jeřábková.

Česká strojírenská firma KOVOSVIT MAS, a.s. má dlouholetou tradici ve výrobě obráběcích strojů a v současné době je lídrem ve výrobě multifunkčních obráběcích stojů v České republice a jedním ze šesti světových producentů v oblasti hi-tech. Zlomovým rokem pro rozvoj společnosti byl rok 2010, kdy do firmy přichází nový majitel František Komárek, který podnik zásadně restrukturalizuje. Výroba se navyšuje oproti roku 2010 téměř o dvě stě procent, kdy tento rok bylo vyrobeno 193 strojů a již v roce 2014 to bylo 360 obráběcích strojů v poměru 50% hi-tech technologie a 50 procent klasické obráběcí stroje. Za poslední tři roky KOVOSVIT MAS, a.s. vytvořil téměř 200 nových pracovních míst a je jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji.