KOVOSVIT MAS ZÍSKAL ZLATOU MEDAILI

Datum zveřejnění: 08.10.2013
Zlatou medaili z Mezinárodního strojírenského veletrhu získali strojaři KOVOSVITU MAS, a.s.

Jednu z prestižních ocenění za inovace získala česká firma KOVOSVIT MAS, a.s., která přivezla do Brna novinku ze svého portfolia hi-tech technologií a to obráběcí stroj MCU 1100V - 5X. Nezávislá odborná porota hodnotila produkty mnoha vystavovatelů z celé Evropy. V této tvrdé konkurenci vybrala český obráběcí stroj značky MAS. MCU 1100V - 5X se vyznačuje především tím, že umožňuje vertikální pětiosé obrábění. Stroj má vysoké parametry a je schopen obrábět obrobek o průměru až 1200 mm, výšce až 1000 mm a hmotnosti až 2 000 kilogramů. Stroj má zajímavou dynamiku, což dovoluje rychlé a plynulé otáčení obrobku v prostoru. Jeho předností je také tuhost, kdy při obrábění složitého dílce drží stabilitu a pevnost. Nový řídící systém umožňuje nejen frézování, ale i soustružení. Další přidanou hodnotou je zásobník nástrojů, který může mít v různých modifikacích až 340 pozic, kde v operaci obrábění může využít nástroje o délce až 600 milimetrů a váze 30 kilogramů.

„Ocenění našeho produktu si nesmírně vážíme. MCU 1100V - 5X má vynikající technické parametry a vysokou technologickou hodnotu. O tom svědčí i velký zájem zákazníků již v průběhu veletrhu,“potvrzuje vedoucí oddělení multifunkčních strojů KOVOSVITU MAS, a.s. Pavol Koyš.