OCENĚNÍ PRO KOVOSVIT MAS

Datum zveřejnění: 13.07.2015
Ocenění za dlouholetou česko – ruskou spolupráci v oblasti strojírenství převzala členka představenstva KOVOSVIT MAS, a.s. Larisa Táborová.

V rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu INNOPROM 2015 v ruském Jekatěrinburgu převzala členka představenstva KOVOSVIT MAS, a.s. Larisa Táborová z rukou ministrů průmyslu a obchodu ČR a RF Jana Mládka a Denise Manturova pamětní medaili za přínos v oblasti obchodně - ekonomické spolupráce mezi Českou republikou a Ruskou federací. Stejné ocenění převzal rovněž předseda představenstva společného česko - ruského podniku MTE KOVOSVIT MAS Denis Volkov.

Společný podnik v ruském Azově byl založen v roce 2012. Vzniká modernizací sedmi výrobních hal v bývalé továrně Donpressmaš na rozloze 35 hektarů. Společná produkce obráběcích strojů začala v listopadu 2013. Jedná se o montáž dílů vyrobených v Sezimově Ústí. Ve spolupráci s mateřským závodem teď mimo standardních obráběcích strojů produkuje také hotové technologické linky pro ruské zákazníky. Oba podniky, tak jako v uplynulých letech, i letos přijmou nové zaměstnance. Konsolidované tržby KOVOSVITU MAS a MTE činily v roce 2014 3,2 miliardy korun a v letošním roce by se měly výrazně zvýšit. Do roku 2016 zde budou akcionáři investovat 1,5 miliardy korun.

Společný podnik MTE KOVOSVIT MAS je často jmenován jako úspěšný příklad spolupráce mezi podnikateli obou zemí v oblasti strojírenství.