TRADIČNÍ ČESKÁ STROJÍRENSKÁ ZNAČKA KOVOSVIT MAS SE JAKO JEDNA Z MÁLA ETABLOVALA

Datum zveřejnění: 28.05.2013
Český podnik s více než 70 letou tradicí na trhu obráběcích strojů KOVOSVIT MAS, a.s. se ve dnech 27. až 31. května 2013 představí na prestižním, specializovaném mezinárodním veletrhu METALLOOBRABOTKA 2013.

„Do Moskvy přivážíme mimo jiné naše nejnovější multifunkční obráběcí centrum MULTICUT 630/3000, které se vyznačuje vysokým výkonem, produktivitou, variabilitou, a tím i vysokou přidanou hodnotou pro zákazníka,“ říká vedoucí marketingového oddělení KOVOSVITU Martin Volný. Expozice tohoto českého výrobce pak mohou návštěvníci zhlédnout v pavilonu F. H. ve stánku FD020. KOVOSVIT MAS, a.s. není na ruském trhu nováčkem. Již od padesátých let se obráběcí stroje značky MAS začaly vyvážet do zahraničí, včetně Sovětského svazu. Během několika posledních let se ruská vláda rozhodla investovat do obnovy strojírenských technologií a česká značka MAS, jako jedna z mála v oblasti strojírenství, se na ruská teritoria vrací. Výsledkem je pak v minulém roce založený společný strojírenský podnik v Rusku, který nese název MTE KOVOSVIT MAS se sídlem v Azovu v Rostovské oblasti. Kooperace s ruskou stranou se týká především engineeringu v oblasti strojírenských technologií, výroby obráběcích strojů v Rusku, technologického vybavení a metrologického zajištění, licenční výroby zahraničního zařízení, systémové integrace v oblasti strojírenských technologií, modernizace a oprav zařízení.